Naam van Facebook-pagina aanpassen, wijzigen of veranderen?

Een zeer grote frustratie bij velen is dat je de naam van een Facebook-pagina niet kan aanpassen en wijzigen als je meer dan 200 likes hebt. Gelukkig zijn er een aantal oplossingen. Hieronder vind je vier verschillende oplossingen die je kunnen helpen om je naam van je bedrijfspagina te kunnen veranderen.

4 oplossingen op een rij

Mocht je de naam van je fanpagina willen veranderen boven de 200 likes dan heb je verschillende opties:

1. Likes verwijderen tot je minder dan 200 fans hebt en vervolgens de naam aanpassen.
2. Naam laten aanpassen door een contactpersoon van Facebook. Dit is in de praktijk vaak enkel mogelijk voor (grotere) adverteerders.
3. Naamsuggestie laten doen door je fans. Deze oplossing is zeer geschikt voor kleine naamswijzigingen.
4. Onze hulp inroepen

Verschil tussen naam en gebruikersnaam (webadres)

Facebook webadres wijzigen
De onderstaande oplossingen gaan over het wijzigen van de naam van een pagina. Dit is wat anders dan de gebruikersnaam (Facebook.com/bedrijfsnaam). De gebruikersnaam kan iedereen eenmalig wijzigen. Dat kan je doen onder instellingen > Pagina-informatie >Facebook-webadres wijzigen.

#1 Likes verwijderen tot je er minder dan 200 hebt

Als je een pagina hebt met iets meer dan 200 likes/fans dan kan je handmatig enkele van deze fans verwijderen zodat je onder de grens van 200 komt. Hierna kan je de wel naam aanpassen. Nadeel is dat je een aantal fans kwijt raakt. Het is dan ook aan te raden om bekenden/vrienden te verwijderen die je daarna weer kan vragen om je pagina te liken. Omdat je de likes één voor één handmatig moet verwijderen kan dit je aardig wat tijd kosten. Deze oplossing is dan ook vooral geschikt als je net iets meer dan 200 likes hebt.

Hoe verwijder je likes van je pagina?

Facebook likes verwijderen
Ga naar de pagina waar je beheerder en de likes van wilt verwijderen. Aan de rechterkant zie je het aantal nieuwe pagina-vind-ik-leuks van de afgelopen week. Klik hierop en vervolgens op alles weergeven.
Facebook Likes pagina verwijderen

Hierna kan je handmatig de personen verwijderen die de pagina leuk vinden tot je er minder dan 200 hebt. Als dat het geval is kan je de naam onder Instellingen > Pagina-informatie aanpassen.

#2. Naam laten aanpassen door een contactpersoon van Facebook

Een tweede optie is om de naam te laten aanpassen door een contactpersoon van Facebook. Een nieuw contactpersoon krijgen bij Facebook kan als je bereid bent te adverteren op Facebook. Je kan je dan aanmelden voor het Start to Success programma. Dit vergt wel een minimuminvestering van 1200 euro advertentiebudget (30 dagen maal 40 euro).

#3. Naamsuggestie laten doen door meerdere mensen

Gebruikers kunnen suggesties doen voor het wijzigen van contactgegevens van pagina’s inclusief de naam. Als meerdere gebruikers (die geen beheerder) zijn dit doen, krijg je als beheerder een optie om de naam aan te passen in de voorgestelde suggestie. Let op: deze oplossing werkt alleen als je een kleine aanpassing aan de naam wilt laten doen zoals andere hoofdletters, afkortingen, misspellingen etc. Geheel nieuwe namen werkt niet.

Alleen mogelijk voor lokale bedrijven (categorie)

Een suggestie voor een andere naam kan je alleen doen als je geen beheerder bent van de pagina. Ook werkt het alleen als de pagina de categorie lokaal bedrijf heeft. Mocht jouw pagina dit niet zijn, dan kan je jouw categorie eenvoudig aanpassen. Dit kan je doen onder Instellingen > Pagina-informatie. Je kan de categorie later altijd weer aanpassen naar het origineel.

Hoe kan je een naamsuggestie laten doen?

Gebruikers die geen beheerder zijn van een pagina kunnen een suggestie doen voor een naamswijziging. Deze personen kunnen naar de pagina gaan en vinden daar in de infobox de knop ‘Bewerkingen voorstellen’
Naamsuggestie Facebook
Klik vervolgens op paginanaam bewerken, vul de juiste naam in en klik op de blauwe knop doorgaan na het invullen van de nieuwe naam.
Naamsuggestie FB
Als meerdere mensen dezelfde (kleine) naamswijziging voorstellen krijg je als beheerder vanzelf de melding om deze voorgestelde wijziging te accepteren.

#4 Onze hulp inroepen

Werken bovenstaande oplossingen niet en wil je toch heel graag de naam van je pagina aanpassen? Dan kunnen wij je helpen. Via een omweg is het namelijk mogelijk om een aanvraag bij Facebook in te dienen om de naam van een Facebook-pagina met meer dan 200 likes te veranderen. Het kan maximaal 2 weken duren voordat Facebook het proces heeft afgerond. Deze aanvraag wordt verzorgd door een partnerbedrijf van Likeconomics die na het invullen van onderstaand contactformulier contact met u zal opnemen.

Wat kost een succesvolle naamswijziging?

Een succesvolle naamsverandering kost 250 euro excl. BTW. Dit is op basis van no cure, no pay. U heeft dit bedrag dus pas te voldoen als de naamswijziging is gelukt.

Facebook-pagina naam aanpassen

Naam:*
Bedrijfsnaam:
Email:*
Facebook-pagina URL:
Oude naam pagina:
Gewenste nieuwe naam: