Een van de speerpunten van Facebook in het komende jaar is Stories, het verticale formaat van video’s en foto’s dat na 24 uur weer verdwijnt. Afgekeken van SnapChat maar door Facebook en eerder al Instagram omarmt. Facebook voert de laatste meerdere wijzigingen door in het Stories formaat en vergroot het de mogelijkheden. Zo kunnen Instagram stories al door gebruikers worden doorgeplaatst naar Facebook. Hebben Messenger en Facebook nu dezelfde story waar dat voorheen twee verschillende waren en test Facebook met Stories voor pagina’s (ongetwijfeld krijgt dat een vervolg). Een van de nieuwste mogelijkheden is Facebook Stories for Groups and Events. Hierbij kunnen stories in Facebook-groepen worden gedeeld en worden gemodereerd door de admins van deze groep. En dat biedt mooie mogelijkheden voor events om op een nieuwe manier in beeld te worden gebracht. Onderstaande video laat zien hoe het werkt.

Meer informatie is te vinden op TechCrunch.