Tot op heden is Instagram een puur mobiel sociaal netwerk. Je kan jouw newsfeed bekijken op je desktop maar foto’s plaatsen kan niet. Er zijn wel tools die dit mogelijk maken maar die opereren in een grijs gebied en gebruik daarvan kan betekenen dat jouw profiel geblokt wordt. Pas hiermee op dus. Maar nu is het zonder het gebruik van een tool op een relatief eenvoudige manier mogelijk om foto’s vanaf je desktop te plaatsen op Instagram.

Dit doe je door middel van het aanpassen van de User Agent van je browser. De User Agent is het programma dat aan de site die je bezoekt aangeeft welke webbrowser en besturingssysteem je gebruikt. deze dien je aan te passen van je desktop naar je mobiel.

Zo doe je dat:

  1. Installeer de Chrome plugin User Agent Switcher
  2. Ga naar Instagram.com in je Chrome browser
  3. Pas met User Agent Switcher de User Agent aan van Chrome (default) naar iOS > iPhone 6
  4. Nu zie je onderin de vijf icoontjes die je ook in je mobiele app ziet
  5. Klik op het camera icoontje, selecteer en plaats de foto

Meer informatie en hoe je dit in Safari ipv Chrome doet, is te vinden op PetaPixel. Helaas is het via deze manier nog steeds niet mogelijk om Instagram-berichten in te plannen.