Facebook heeft zich het afgelopen jaar steeds meer ontwikkeld als videoplatform. Facebook jaagt op dezelfde advertentie euro’s als Youtube en geeft video’s een groot gewicht in het nieuwsoverzicht. Geen wonder dat steeds meer bedrijven Facebook-video’s inzetten. En als je dat doet heb je wellicht dezelfde simpele praktische vraag die ik de laatste steeds vaker krijg: hoe pas je de thumbnail van een Facebook-video aan? Om een of andere reden heeft Facebook deze optie namelijk goed verstopt.

Ga naar de video tab op je Facebook-pagina en selecteer de video de je wilt bewerken.
Video Thumbnail 1
Nu zou je verwachten dat je vervolgens onder ‘Edit’ de thumbnail kan aanpassen. Gek genoeg is dat niet het geval en krijg je deze optie niet als je hier op klikt.

Video Thumbnail 2

Deze optie vind je wel onder Options > Edit this Video.
Video Thumbnail 3

Video Thumbnail 5

Als je hier op klikt kan je kiezen uit 10 verschillende thumbnails of je eigen uploaden.
Video Thumbnail 4