Like Box Header2Vorige week hield Facebook haar jaarlijkse Developers Conference F8 waar ze traditiegetrouw veel nieuwe ontwikkelingen aankondigden (zie dit artikel voor een goed overzicht). Een zaak die ze ook gaan aanpassen maar wat vrijwel nog geen aandacht heeft gekregen is het verdwijnen van de Facebook Like Box per 23 juni 2015. Deze wordt vervangen door een nieuwe plugin: de Facebook Page Plugin. Tijd voor actie dus als je op jouw site de oude Like Box hebt staan.

De oude Facebook Like Box

Voor degenen die niet meteen weten wat de Facebook Like Box is: deze heb je ongetwijfeld wel eens gezien want deze gratis plugin wordt wereldwijd door miljoenen websitebeheerders gebruikt om een Facebook-pagina te promoten. Bezoekers kunnen met een druk op de knop de pagina liken. Zie hieronder een voorbeeld van een Like Box.

Per 23 juni kan je deze plugin dus niet meer gebruiken en wordt deze vervangen door de nieuwe Page Plugin. Ook de andere (maar minder gebruikte) plugins Face Pile, Recommendations Feed en Activitiy Feed worden dan niet meer ondersteund.

Like Box verdwijnt 1

De nieuwe Page Plugin

Deze nieuwe plugin ziet er een stuk beter uit en je kan ook gelijk de pagina liken maar nu ook delen. Ook is de layout gemakkelijk aan te passen (wel of geen cover photo, wel of geen artikelen etc.). Zie hieronder een voorbeeld van de Page Plugin voor de Facebook-pagina van Likeconomics. Het enige wat je nu wel moet doen is het toevoegen van een stuk Javascript SDK code (in de meeste WordPress thema’s kan dat vrij gemakkelijk) want anders werkt de Page Plugin niet.

Mocht je de Like Box op je site hebben staan, pas deze de komende maanden dus aan. De nieuwe Page Plugin code kan je hier vinden:
https://developers.facebook.com/docs/plugins/page-plugin