Facebook Insights Uitleg
Facebook Insigths, het gratis statistiekenpakket waar iedere paginabeheerder toegang tot heeft, geeft veel handige informatie. Zo kan je o.a. zien waar je fans vandaan komen, wanneer ze online zijn en hoe jouw berichten presteren in termen van bereik en interactie. Maar als je in de data duikt, kom je veel verschillende begrippen tegen. Begrippen die misschien niet altijd meteen duidelijk zijn. Om je hierbij te helpen heeft Jon Loomer een handige infographic gemaakt waarin hij alle begrippen uitlegt.

Facebook-statistieken bekijken

Facebook Statistieken bekijken
Voor het geval je het nog niet wist, je kan je Facebook-statistieken bekijken door in het administratiepanel van je pagina op de knop ‘Statistieken bekijken’ te klikken of achter je pagina URL /insights te plakken (dus: facebook.com/paginanaam/insights).

Facebook-statistieken uitleg

Jon Loomer Infographic Insights
Bron: Jon Loomer.

Facebook-statistieken Nederland

Ben je naast de statistieken van je eigen pagina’s ook op zoek naar actuele statistieken van Facebook in Nederland? Die kan je vinden in het statistiekendashboard van Marketingfacts. Zo vind je hier een overzicht van het aantal gebruikers en de populairste en grootste Facebook-pagina’s. Deze gegevens worden aangeleverd door Fanrise die op hun eigen site ook inzage geven in veel van deze cijfers.

Aantal Facebook gebruikers Nederland

Facebook-statistieken eigen profiel

De hierboven beschreven statistieken en insights gaan over bedrijfspagina’s. Ben je meer geïnteresseerd in de Facebook-statistieken van je eigen profiel? Dan kan ik je Wolfram Alhpa aanraden. Deze gratis tool analseert jouw Facebook-gegevens en presenteert interessante data zoals een visualisatie van je Facebook-vriendengroepen o.b.v. onderlinge relaties, je vrienden met de meeste en minste gezamenlijke vrienden, jouw oudste en jongste vrienden, inzage in jouw populairste updates en nog veel meer. Een zeer handige en leuke tool. Ook de Nederlandse tool Facebookstats.nl geeft je leuke informatie over je eigen Facebook-profiel (duurt soms wel even voor je jouw resultaten hebt).

Wolfram Alpha tool