In februari gaf de Chief Marketing Officer van Facebook, David Fischer,  al aan dat Facebook bezig was met video advertenties. Maar, zo stelde hij, ‘er werd nog gezocht naar een oplossing die de ‘user experience’ ten goede zou komen.’

Inmiddels geven verschillende bronnen aan dat de video advertenties er snel gaan komen. Wellicht al in het derde of vierde kwartaal van 2013. Maar wel voor een hoge prijs…

Business Insider weet zelfs te melden dat Facebook op zoek is naar de grotere bureaus om deze advertenties te verkopen. De kosten zouden rond de 1 miljoen Dollar per dag liggen. Voorlopig dus nog niet voor de kleinere bureaus of bedrijven.

Video advertenties: hoe zien ze er uit?

Adage weet te melden dat het formaat van de advertenties nog niet helemaal duidelijk is. Wel staat vast dat het een automatisch afspelende advertentie is, die je scherm op Facebook moet overlappen. Ze duren niet langer dan 15 seconden en iedere gebruiker krijgt er maximaal 3 op een dag te zien. De advertentie start zonder geluid. Zodra je het geluid aanzet, start de advertentie opnieuw.

Wat is jouw mening?

Ik ben benieuwd hoe Facebook met deze uitrol naar buiten gaat komen. En of de gebruikers dit gaan accepteren. Ik kan me voorstellen dat er niet veel mensen zijn die hier op zitten te wachten. Althans, niet op de manier zoals die hierboven is beschreven. Dat wordt in mijn ogen als irritant gezien.

Wat ik wel een goede toevoeging vind, is dat de adverteerders een frequency cap kunnen instellen. Bij de video advertenties staat vast dat de gebruikers niet meer dan 3 video advertenties op een dag te zien krijgen. Dit mis ik nog bij de huidige advertentievormen van Facebook.

UPDATE: 31 juli 2013
Zojuist lees ik dat de advertenties qua prijs zijn verdubbeld en nu tussen de 1 miljoen en 2,5 miljoen Dollar per dag moeten kosten. Volgens bronnen heeft Zuckerberg de lancering van deze advertenties al 2 keer uitgesteld omdat hij bang is voor wat de gebruikers van Facebook er van vinden. (Bron: www.allfacebook.com)

Wat vind jij van videoadvertenties op Facebook? Een stap te ver voor de gebruikers?