Facebook_Promotie_Deelname_Voorwaarden

Als je een Promotie actie organiseert op Facebook, ben je volgens de regels van Facebook verplicht om de promotie app / canvas pagina te voorzien van Deelname voorwaarden.

Hierin staan de rechten en plichten van de organisator en de deelnemer alsmede de Facebook vrijwaring.

Er is nogal eens wat onduidelijkheid over wat er nou in die voorwaarden vermeld moet worden en hoe je dat verwoord.

Bovendien kom je, als je op zoek gaat naar voorbeelden, ook een flink aantal fouten tegen (niet compleet en soms zelf volledig tegen de regels van Facebook m.b.t. de promotie richtlijnen 

Ga er bij het opstellen van de voorwaarden vanuit dat het meestal handig is om het zo eenvoudig mogelijk te houden, verval niet in zwaar juridisch jargon en bespaar deelnemers “de kleine lettertjes”.

Tip: Moeilijk te begrijpen voorwaarden werpen alleen maar drempels op om mee te doen en dat is nou net niet de bedoeling!

De onderstaande Algemene/Deelname voorwaarden kun je overnemen en gebruiken bij het organiseren van een promotie actie op Facebook (en daar buiten)

Facebook_Promotie_Deelname_Voorwaarden

(download de .pdf die je kunt aanpassen)

Ik heb een handig .PDF document gemaakt die je kunt downloaden en eenvoudig kunt aanpassen (één keer de naam van je bedrijf en één email adres in vullen.)
Er is ook ruimte voor eventuele aanvullingen als die nodig zijn voor jouw specifieke promotie actie.

Tip: Laat er bij twijfel of als er veel op het spel staat naar kijken door een Facebook specialist of  jurist!

Download de .pdf  hier!

Tot slot!
Bekijk deze video waarin de regels omtrent een Facebook promotie nog eens helder en duidelijk worden uitgelegd! KLIK HIER NU!

Heb je vragen of opmerkingen laat het dan weten in een reactie hier onder of kom langs op mijn Facebook pagina: SociaalLokaal

Dit is een bijdrage van Erwin Meester, je kan hem volgen via FacebookTwitter en Google+.