Steeds meer bedrijven zetten Facebook zakelijk in en een veelgebruikte methode om de pagina te promoten is door het organiseren van een wedstrijd of competitie op Facebook. Veel bedrijven zijn niet op de hoogte van de regels die o.a. voorschrijven dat Facebook wedstrijden altijd op een aparte applicatie dienen plaats te vinden. Gelukkig zijn er genoeg aanbieders die je bij daarbij kunnen helpen waardoor een (foto- en video)wedstrijd op Facebook zo opgezet is. En vaak nog heel betaalbaar ook. Hier een overzicht van verschillende aanbieders.

Hou je aan de Facebook wedstrijdregels

Facebook schrijft voor dat wedstrijden en competities altijd op een aparte app (en niet op de timeline) moeten plaatsvinden. Lees voor je een wedstrijd gaat organiseren dan ook eerst de regels door of bekijk bovenstaande video waarin Facebook zelf duidelijk uitlegt waar je je aan dient te houden. Als je dit niet doet kan Facebook je pagina op zwart gooien. Dit gebeurt niet vaak, zeker niet bij kleinere pagina’s, maar de kans dat het kan gebeuren, zou je al aan het denken moeten zetten. En als je het op een aparte app doet kan je ook nog gemakkelijk de mailadressen van de deelnemers verzamelen en de wedstrijd extra onder de aandacht brengen met advertenties.

Aanbieders van wedstrijdapps op Facebook

OK, je moet dus een app maken maar je bent niet technisch, hebt geen tijd om het zelf te maken en het moet er ook nog goed uit zien? De volgende (Nederlandse en internationale) aanbieders bieden Facebook standaard pakketten van apps aan waaronder een wedstrijdapp:

GroSocial
Likeandwinapp
NorthSocial
Offerpop
PageModo
ShortStack
SnapApp
Socialbrands
Strutta
Wildfire
Woobox
Mijnalbum.nl
AgoraPulse
EazyContest
SocialBoost
Socialframe

Onder andere de volgende aanbieders maken ‘custom made apps’:
Cuppajo
Komfo
Yes2web
AwesomeAmsterdam
a friend of mine
Proudfield
YellowFizz
Budeco
The Young Generation
Fingerspitz
Eyo

De functionaliteiten en prijzen verschillen per aanbieder en de aanbieders zijn willekeurige volgorde gerangschikt. Mist er een aanbieder in de lijst of heb je goede of slechte ervaringen met een van de aanbieders? Laat het weten in de reacties en ik zal indien nodig de lijst waar nodig uitbreiden.