De waarde van Facebook lijkt iedere dag te stijgen. Na de recente investeringen van zakenbank Goldman Sachs en enkele zeer vermogende klanten wordt de waarde nu geschat op $50 miljard dollar. Niet gek voor een bedrijf dat in 2004 op een studentenkamer werd opgericht. TechCrunch heeft een mooie graphic gemaakt waarin de waarde ontwikkeling duidelijk te zien is. En wist jij dat Bono aandelen heeft in Facebook?


Naast dit astronomische bedrag is het ook interessant om te weten wie er op dit moment allemaal aandelen in het bedrijf hebben. De eigenaren vormen een bont gezelschap: Naast Mark Zuckerberg zelf hebben o.a. van de oprichter van Napster, een Russisch investeringsfonds en Bono aandelen in het bedrijf. Mocht het ooit tot een beursgang komen, dan weet je dus nu wie er flink gaan cashen.